#StopUEMercosur: Per un dic de contenció contra la repetida recepta neoliberal

Més de 450 organitzacions de la societat civil a banda i banda de l’Atlàntic han alçat la veu per denunciar que l’acord de lliure comerç que hores d’ara es negocia entre la Unió Europea i el Mercosur va en contra de tota acció concertada pel clima, qüestiona la sobirania alimentària dels pobles i dóna l’esquena a la defensa dels Drets Humans.

Agrupades en la coalició #StopUEMercosur, aquest mig miler d’organitzacions de l’àmbit de la Justícia Global i l’ambientalisme, alerten que l’acord, en els termes plantejats actualment, perpetua “un model de dependència on les economies sud-americanes es veuen relegades al paper d’exportadores d’unes matèries primeres barates obtingudes mitjançant la destrucció de recursos naturals, en lloc de fomentar el desenvolupament d’economies sòlides, diversificades i sostenibles”.

De la mateixa manera, auguren que destruirà els mitjans de vida de la pagesia i les petites explotacions agrícoles tant a Europa com a l’Amèrica Llatina. A més a més, sostenen que suposa “una amenaça per a molts llocs de treball en sectors industrials dels països de Mercosur i que servirà per legitimar múltiples violacions de Drets Humans relacionades amb les cadenes de producció i subministrament”.

Click sobre la imatge per accedir a la declaració, les peticions i els recursos de stopeumercosur.org

Juntes, han llançat una declaració unitària per enviar a l’opinió pública europea i sud-americana un missatge clar: la ratificació d’aquest acord de lliure comerç no faria més que estintolar un model comercial global obsolet, mil vegades repetit des dels centres de poder del neoliberalisme malgrat el seu fracàs en termes humans. També malgrat el seu caràcter profundament antidemocràtic, blindat contra qualsevol forma de control popular i creat només al servei d’uns interessos corporatius embogits per la idea d’un creixement infinit que nega els límits del planeta, que menysprea el benestar animal i que perpetua les desigualtats socials acumulades durant els segles d’hegemonia capitalista.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s