Una app per seguir el rastre de la petjada en armes dels diners als bancs

Les empreses d’armament necessiten els serveis bancaris per efectuar les seves operacions comercials i per aconseguir fons que els permetin emprendre el desenvolupament de nous productes -és a dir, noves armes-, o també per explorar i exportar a més mercats. En definitiva, per mantenir la seva competitivitat.

La Campanya Banca Armada va sorgir de la necessitat de visibilitzar les vinculacions d’un elevat nombre d’institucions bancàries espanyoles amb empreses fabricants d’armes, tot entenent el concepte “Banca Armada” com el que engloba a totes aquelles entitats financeres que participen en el negoci armamentístic mitjançant algun tipus de finançament.

Dues de les entitats que participen de la campanya, la Fundació Novessendes i Setem del País Valencià, acaben de presentar una aplicació que permet a l’usuari estimar la seva “petjada en armes“. En pocs passos i a partir d’un senzill test, informa sobre les inversions dels bancs dels quals som clients en el negoci de la indústria d’armes. Detalla, a més a més, el tipus d’armament militar en el qual inverteixen, el nom de les empreses fabricants en què participen i la quantitat de diners invertits en cadascuna.

(Foto: @Novessendes)

L’objectiu que reconeixen els seus creadors és la sensibilització de la ciutadania envers l’opacitat del finançament indirecte d’armes amb els diners que tenim als bancs. Però també, i sobretot, mostrar que existeixen alternatives als bancs tradicionals on els nostres ingressos o estalvis no deixin rastre en el negoci de la guerra.

En un minut, aquest vídeo explica el què, com i perquè d’aquesta eina pensada per fer de palanca de canvi a favor del sector de les finances ètiques…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s