Comunicat urgent de l’ACEM: Les escoles de música són escola!

Les escoles de música i dansa autoritzades estan reconegudes com a centres educatius. Així ho determina la LEC, el Decret 179/1993 i tota la regulació que s’hi aplica en aquestes escoles. A data d’avui, tot i que clarament formen part del sistema educatiu, són l’única que no pot continuar la seva activitat presencial.

Aquest curs, després de la virtual pèrdua de l’últim trimestre de l’anterior, avança entre confusions i embolics pel que fa a les resolucions i restriccions dictades per fer front a la pandèmia. Assisteixen impotents al creixement de l’afectació educativa que genera la situació, convençudes cada cop més de la seva marginació per part de l’administració.

Les successives resolucions de Salut han ignorat o confós els ensenyaments artístics de règim general no reglats. Els estudis de música apareixen en unes sí i en d’altres no. Una resolució indica una cosa i el PROCICAT dicta una altra. Es reconeixen errors, però no es corregeixen… Entre tot aquest embolic, l’Associació Catalana d’Escoles de Música (ACEM), que aplega més de 130 centres, denuncia que tot plegat desencadena greus conseqüències i que les estan pagant diàriament mestres, alumnes i famílies: “Sense previsió i amb la confusió constant, l’organització de les mesures és cada cop més difícil i l’impacte educatiu és va fent més greu i irrecuperable”.

Per tot això, l’ACEM ha decidit explicar-se amb detall en aquest comunicat que ràpidament està sumant adhesions entre la comunitat educativa d’escoles de música i dansa. Confien que això serveixi per cridar l’atenció de les autoritats d’educatives i sanitàries per revertir el greuge abans que no sigui massa tard. Hi expressen preocupació pel desconeixement del propi sistema educatiu que mostra el Govern. Alhora, aclareixen que se senten responsables però exigeixen igualment responsabilitat a l’administració.

Tot assumint que les restriccions són necessàries, les escoles autoritzades de música i dansa “només demanen que no se les oblidi ni se les situï en el dubte jurídic constant i la confusió”.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s