Vides deportades

Més d’11.000 persones van ser deportades des de l’Estat espanyol l’any 2019 perquè es trobaven en situació administrativa irregular. Aquesta mesura interromp projectes de vida i fa que les persones amenaçades per l’expulsió s’enfrontin a una por constant. El seu testimoni omple de veus l’excel·lent reportatge “Vides deportades” i mostra les conseqüències psicològiques, socials i econòmiques dels retorns forçosos.

El documental, emès a l’espai “30 minuts” de TV3, està firmat per les periodistes Sònia Calvó Carrió, Yeray S. Iborra i João França. Coproduit per Camille Zonca, ha comptat amb el suport de la beca #DevReporter de LaFede.cat, i amb l’assessorament del Centre Irídia. Proposa un viatge entre Senegal i Catalunya per explicar les històries de Serigne Beye, de Bada Ndiaye, Moustapha Diouf o Marie Faye… dones i homes que aquí i allà viuen les conseqüències del racisme institucional i d’un sistema de polítiques migratòries que ha fet de la deportació un mecanisme administratiu que actua d’amenaça i que ensorra projectes de vida.

Click sobre la imatge per recuperar el reportatge “Vides deportades” a la plataforma de TV3 a la carta

L’Estat espanyol no serà mai capaç de deportar totes les persones que amenaça a través de la deportació. Però li interessa tenir-les amenaçades perquè implica poder controlar-les

Ainhoa Nadia

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s