Al Iemen, la nostra arma és la Justícia

Fa poc més d’un any, a finals de 2019, el Centre Delàs d’Estudis per la Pau junt a d’altres organitzacions que treballen per la promoció del desarmament, com ara l’ECCHR, la Campaign Against Arms Trade o la Rete Italiana Pace e Disarmo, van presentar una denúncia davant el Tribunal Penal Internacional (ICC) que pretén aclarir el paper de la indústria armamentista i determinats governs europeus en relació al conflicte bèl·lic al Iemen, així com investigar la seva implicació en possibles crims de guerra comesos per la coalició liderada per l’Aràbia Saudita.

En el marc d’aquest cas a la International Criminal Court, un dels denunciants, l’European Center for Constitutional and Human Rights, ha llançat ara la campanya “Our weapon is Justice” per conscienciar i recollir peticions ciutadanes dins de la UE sobre la necessitat de frenar la venda d’armes des de països europeus amb destí al conflicte iemení, una guerra que dura més de 5 anys amb uns efectes devastadors sobre la seva població civil.

Click sobre la imatge per signar la petició

#OurWeaponIsJustice apel·la directament als governs d’Alemanya, França, Regne Unit, Itàlia i Espanya: “Exigim que emeti immediatament prohibicions d’exportació legalment vinculants sobre el comerç d’armes amb Aràbia Saudita i la Unió dels Emirats Àrabs. L’armament europeu està sent utilitzat activament per la coalició militar contra els civils en la seva guerra contra el Iemen. Els funcionaris que van autoritzar les exportacions i els agents empresarials que les van realitzar han de ser investigats penalment. Exigim que secundi plenament les recerques a nivell de la Cort Penal Internacional“.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s