Consumir com es pensa. Sí ve d’un pam…

L’any 2013, a SETEM-Catalunya van voler donar resposta a les persones que s’hi apropaven per cercar formes de consum més responsables i alhora més coherents amb llurs valors ètics. D’aquella voluntat va néixer el projecte Pam a Pam. En un primer moment, va ser senzillament una iniciativa de mapeig d’alternatives d’alimentació, roba i banca ètica a la ciutat de Barcelona, però aviat i degut a l’èxit de la proposta, es va començar a treballar conjuntament amb la Xarxa d’Economia Solidària per ampliar-ne l’abast i desplegar el mapa per a tota Catalunya i per a tots els sectors econòmics. Aquest treball conjunt permet avui que Pam a Pam, ja gestionat íntegrament des de la XES, sigui una magnífica eina que visibilitza les alternatives de consum per a la ciutadania i que facilita la seva articulació al territori.

Per donar visibilitat a les iniciatives de l’economia solidària com a alternativa de consum i per impulsar el mercat social davant les crisis sistèmiques de l’economia de mercat capitalista, la xarxa ha llençat aquest desembre la campanya #ConsumxTransformar. L’objectiu és precisament visibilitzar i promocionar els més de mil punts presents ja al mapa de Pam a Pam i posar en valor una altra manera de consumir que pugui esdevenir transformadora i que estigui alineada amb els discursos polítics i econòmics crítics amb una lògica d’acumulació i creixement infinit que s’ha evidenciat com absolutament insostenible.

Aquest mapeig té sentit en tant que eina col·lectiva al servei de les persones: per participar com a usuària, tot buscant iniciatives d’alimentació, habitatge, serveis, energia… o per ajudar a localitzar nous punts al mapa o esdevenir membre de la seva comunitat oberta i sumar-se com a iniciativa visible en ell de forma articulada amb d’altres experiències d’economia social i solidària.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s