Descendents en el país dels prejudicis

“I tu d’on ets?” Aquesta és l’expressió d’una de les discriminacions que tristament encara han d’afrontar molts catalans i catalanes. Ells i elles són protagonistes del documental “Descendents“, dirigit per Judit Aranda i Carlos Collazo, amb la producció de SicomTV i Entrepobles.

Aquest tipus de qüestionament constant, tant a nivell institucional com social, converteix moltes persones en creadores de la seva pròpia identitat. Són descendents, fills i filles de persones migrants africanes, asiàtiques, llatinoamericanes que van arribar a Catalunya i que ara en formen part. Per moltes d’elles, però, néixer a l’Estat espanyol no es tradueix en l’obtenció automàtica de nacionalitat, no tenen dret a vot, no tenen accés a feines públiques… Néixer aquí és sobreviure entre prejudicis racials, d’exclusió, falta de referents, violència de gènere… és la cerca constant d’una identitat pròpia que bascula entre dues cultures amb el racisme, el classisme i el masclisme de l’entorn.

El documental mostra totes aquestes adversitats viscudes en primera persona per aquests joves, i sobretot la seva capacitat per transformar aquestes realitats fent de la diferència i la diversitat un valor.

Click sobre el cartell per consultar el calendari de presentacions i projeccions

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s