Veus contra el mur del Pacte Europeu de Migració i Asil

En els últims anys, hem vist com els Estats europeus han aixecat un total de 1.000 km de murs a les seves fronteres per aturar l’entrada de persones desplaçades per la violència de la guerra, la desigualtat econòmica i la persecució política en lloc d’obligar als Estats membres  a complir les quotes de reubicació.

Els mateixos Estats externalitzen la seva gestió de fronteres a països com Turquia, Marroc, Líbia, Senegal o Mali a canvi de sumes milionàries. Els governs de la UE treballen perquè les vulneracions de Drets Humans semblin quelcom cada vegada més llunyà a la ciutadania europea. Ho fan creant espais de no dret a les seves fronteres exteriors, on despleguen autèntiques necropolítiques migratòries. Al Mediterrani, impedeixen que ONGs de rescat marítim realitzin la seva feina perquè no hi hagi testimonis del genocidi per omissió que té lloc al nostre mar; alhora que es persegueix la solidaritat de les persones que defensen el dret a una vida digna.

Click sobre la imatge per sumar-se a la crida #ProuMurs

Enguany, per commemorar el Dia Internacional dels Drets Humans, la Plataforma12D es mobilitza per dir prou a l’Europa Fortalesa i per denunciar el nou Pacte de Migració i Asil (PEMA). Un acord intergovernamental que protegeix més les fronteres que les persones, i que fomenta la creació de camps de contenció i la política de deportacions en lloc d’obligar els Estats membres a complir unes quotes de reubicació.

Les entitats i associacions agrupades a la plataforma fixen una desena de demandes i conviden la ciutadania a sortir al carrer el 12 de desembre per alçar la veu i no mirar cap a una altra banda. Per dir als governs europeus que no podran invisibilitzar les persones migrants, ni els seus drets, ni les seves històries o els seus noms, per molt alts que siguin els murs que construeixin, tant físics com mentals: els murs del racisme i la xenofòbia.

Click sobre la imatge per llegir el manifest complet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s