Món emmurallat, cap a l’Apartheid Global

Sota aquest títol, l’informe 46 del Centre Delàs d’Estudis per la Pau pretén analitzar els murs que s’han construït a les fronteres des de 1968 fins a l’any 2018, així com les diferents raons i casos més paradigmàtics d’aquestes polítiques d’emmurallament. La recerca també indaga en les principals empreses del complex militar industrial i de seguretat, així com altres del sector de la construcció, que s’han beneficiat d’aquestes polítiques de construcció de murs.

Així mateix, l’informe estudia el context en què es construeixen aquests murs i de quina manera es contribueix a generar més violència i segregació social entre comunitats i poblacions, augmentant les desigualtats globals ja existent. De manera que el món es dirigeix a reforçar diferents polítiques que, com alguns acadèmics apunten, contribueixen a construir un règim d’Apartheid Global.

Autors: Ainhoa Ruiz Benedicto, Mark Akkerman i Pere Brunet / Editors: Jordi Calvo i Nick Buxton / Publiquen: Centre Delàs d’Estudis per la Pau, Transnational Institute (TNI), Stop Wapenhandel i Stop the Wall Campaign.

Realment estem en un món emmurallat. I mentre construïm aquestes fortaleses, també estem segregant les persones, protegint els privilegis i el poder d’uns i negant els drets humans i la dignitat d’altres. És per això que el nostre informe sosté que 30 anys després del seu col·lapse a Sud-àfrica, el nostre món emmurallat està creant un nou tipus d’apartheid global. Les fronteres com l’apartheid es construeixen sobre ideologies racistes, neguen a grups de persones els drets bàsics i perpetuen la violència. Com sosté aquest informe, el concepte d’apartheid global ajuda a explicar les tendències i estructures de poder i la segregació global en les quals els murs són només una de les dimensions físiques i visibles de la creixent violència cultural, estructural i física que aquest sistema crea al món“.

Click sobre la imatge per llegir o descarregar el resum executiu de l’informe

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s