Mercat social. “Consumir dins” per eixamplar l’ànima de l’economia solidària

Sota el títol “Consumeix dins“, la REAS Red de Redes ha engegat una iniciativa per fomentar el consum intern dins de l’Economia Solidària. Una campanya que pretén reforçar els circuits econòmics propis, tot potenciant la producció i el consum entre entitats, cooperatives i d’altres empreses solidàries de la xarxa que configura el mercat social. Uns circuits que per poder mantenir la seva activitat econòmica generadora de beneficis socials i mediambientals necessiten, ara més que mai, el suport de totes les persones que consumeixen de forma conscient i responsable. En definitiva, de tothom que vol fugir activament del mercat capitalista, conscients que en ell el consum i els diners només fan que alimentar un sistema que provoca desigualtat, pobresa, precarietat i destrucció ambiental.

Click sobre la imatge per accedir al bloc de la campanya i començar a registrar el teu consum dins del mercat social de l’economia solidària

Així, la campanya cerca difondre l’àmplia gamma de productes i serveis ètics, solidaris i sostenibles que existeixen, tot registrant i visibilitzant el màxim de les interaccions econòmiques que sigui possible per posar en valor el potencial que existeix fruit de la interacció entre els agents i les diferents iniciatives dins de l’economia solidària, consumint les unes de les altres. A més a mes, és una manera de posar en interrelació empreses i persones amb objectius i valors comuns, per fer del consum una eina de canvi, obrint les portes a la intercooperació i altres pràctiques de suport mutu que ofereix la gran comunitat de l’Economia Solidària.

Consumeix dins” és molt més que una simple campanya. És la invitació a persones i entitats conscienciades a enfortir el circuit econòmic comú de l’Economia Solidària, contribuint a crear un Mercat Social que connecti empreses i consumidores responsables, per a generar, a partir del nostre consum diari, un model econòmic més just, sostenible i solidari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s