Estem carregats de raons per desarmar els nostres impostos!

En el marc de la campanya Mogudes per la Pau”, la Coordinadora d’ONGDs de Lleida denuncia la persecusió a la qual som sotmeses enguany les persones que optem per practicar l’objecció fiscal a la despesa militar quan rendim comptes amb Hisenda sobre l’impost de l’IRPF. Les últimes setmanes, i en relació a exercicis anteriors, s’ha incrementat molt significativament els requeriments de l’Agència Tributària als objectors fiscals a Catalunya.

No és casual que això succeeixi just a l’inici de la nova campanya de presentació de declaracions de la renda de 2018. Es tracta d’una actuació punitiva, planificada i dissuasòria per evitar noves objeccions enguny. En el meu cas, he rebut quatre requeriments en tres dates diferents en relació a les meves darreres quatre objeccions fiscals, que són les que encara no haurien prescrit. L’Estat s’equivoca si pensa que el degoteig de requeriments desinflarà aquest instrument de lluita antimilitarista. Ans al contrari, no aconseguirà res més que la nostra reacció i reincidència. Això, sens dubte, contribuirà a visibilitzar la nostra forma de desobediència civil en el marc de les campanyes per la promoció de la cultura de pau i d’oposició a la cursa militarista dels estats.

Paral·lelament a aquests requeriments d’Hisenda, durant l’últim mes estem celebrant el 30è aniversari del moviment d’insubmissió al servei militar. Un cop desapareguda la mili a l’Estat espanyol, el moviment pacifista va continuar ben viu, organitzat i tossut enfront dels governs entregats als interessos de la indústria militar i a una cultura de la guerra com a únic manual possible per a les relacions internacionals. L’objecció fiscal d’avui és la prolongació d’aquella insubmissió de fa tres dècades. Aquell moviment que des d’una estratègia de desobediència civil determinada i continuada, va assolir alguns objectius importants.

L’objecció de consciència està reconeguda a l’article 16 de la Constitució espanyola, però l’existència d’objectors fiscals no ha generat l’aparició de cap mecanisme legal per donar-hi cabuda dins de l’impost de l’IRPF. Els objectors no defraudem ni eludim les nostres obligacions fiscals, senzillament desviem cap a entitats que promouen la pau aquella part proporcional dels nostres impostos que, en relació als Pressupostos Generals de l’Estat, es dediquen al Ministerio de Defensa. A preparar la guerra, com preferim dir nosaltres…

Avui, al Regne d’Espanya, en el context d’un frau fiscal calculat al voltant de 26.000 milions d’euros per part de grans empreses i fortunes, l’Estat ocupa el temps dels seus funcionaris d’inspecció d’hisenda a empaitar-nos i reclamar-nos aquestes petites quantitats de diners que els activistes antibel·licistes “expropiem” simbòlicament a favor de la cultura de pau. El mateix Estat que contribueix a engreixar cada any més el negoci de la guerra i el comerç d’armes amb països en conflictes militaritzats oberts, fet expresament prohibit per tractats internacionals signats pel règim borbònic.

El Servei d’Informació de l’Objecció Fiscal (SIOF) ofereix i centralitza al seu web la informació i accés als documents, instàncies i recursos necessaris per desarmar els nostres impostos. Estem carregats de raons!

Una resposta a “Estem carregats de raons per desarmar els nostres impostos!

  1. Jaume Añé

    Absolutament d’ acord. Gràcies per la lluita. Ens farem ressò d’ aquesta denúncia que feu en la roda de premsa del 17A a les 11.30h a pl. Sant Joan de la plataforma Desmilitaritzem l’ Educació. El 24A, d’ altra part, preparem un acte de commemoració dels 30 anys d’ insubmissió. A les 19h al Rectorat. Salutacions.

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s