Per punxar la bombolla del lloguer…

Llogateres i llogaters tornem a sortir al carrer per fer una defensa activa del dret a l’habitatge. Un dret bàsic que avui no és objecte de protecció prioritària per part d’uns governs que cedeixen continuament als grups de pressió que especulen amb les nostres condicions materials de vida.

Per punxar la bombolla, des del Sindicat de Llogaters es proposa

-Potenciar mesures polítiques i fiscals per adequar els lloguers a la renda disponible a les llars. És urgent regular els preus tenint en compte el poder adquisitiu real de la gent, és a dir, la renda.

-Els contractes de lloguer no poden acabar-se de forma injustificada i unilateralment. Han de renovar-se automàticament a no ser que el propietari demostri que necessita l’habitatge per ús personal o d’un familiar.

-No permetre cap més desnonament sense alternativa habitacional. Major autonomia financera dels ajuntaments per gestionar el parc d’habitatges de les ciutats.

-Impulsar un contracte de lloguer únic gestionat per oficines d’habitatge municipals i posar fi als abusos dels intermediaris.

-Eliminar totes les figures a mida d’el·lusió fiscal a l’Impost de Societats i al IRPF. Expulsió dels fons voltors que els governs permeten que especulin massivament amb les nostres llars i que siguin la punta de llança de la bombolla.

-Parc públic d’habitatge. Cal convertir en parc públic d’habitatge els immobles acumulats per la Banca. Gravar fiscalment els habitatges urbans buits i crear un impost sobre les vendes “especulatives” que no siguin per a primera residència.

-Augmentar la construcció d’habitatge social per part de l’Estat, la Generalitat i els ajuntaments.

-Aturar el desgavell de pisos turístics. L’actual model turístic a grans ciutats com Barcelona té un gran impacte en la vida dels ciutadans i disminueix enormement la oferta d’habitatge de lloguer.

-Compliment i aplicació integral de la llei 24/2015.

Aquí podeu consultar el manifest i descarregar els materials gràfics d’aquesta nova mobilització.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s