[DIFUSIÓ] “Com a poble, si ho intentem, podem perdre; però, si no ho intentem, estem perduts!”

Carta dels CDRs del Barcelonès als partits independentistes catalans:

Des dels Comitès de Defensa de la República del Barcelonès us fem arribar aquest escrit per exigir que feu efectiva la Llei de Transitorietat Jurídica i Fundacional de la República.

Som els Comitès que vam garantir la celebració del referèndum del passat 1 d’octubre per tal de fer efectiu el dret d’autodeterminació com a poble català.

Som les persones que, amb l’ajuda de les AFA, vam defensar les escoles amb els nostres cossos per decidir de forma sobirana i diligent si volíem ser un Estat independent en forma de república. Així mateix, som les que l’1 d’octubre vam ser humiliades, amenaçades, intimidades i, fins i tot, apallissades per part de les forces del govern espanyol.

Malgrat el cop d’estat iniciat el 20-S després que la policia nacional ocupés Catalunya, el poble català va demostrar la seva indiscutible resiliència i sobirania. Gracies a la mobilització ciutadana, vam combatre les forces armades per fer possible no tan sols les jornades de votació sinó el fet històric de l’1-O, la victòria popular davant el neofeixisme del regim postfranquista.

En conseqüència, la repressió no va impedir que els resultats del referèndum fossin reeixits i clarificadors. Van votar 2.286.217 persones, cosa que representa un 43% del cens i el Sí va obtenir un 90,2% dels vots. Malgrat no complir amb els terminis i la voluntat popular, fins el passat 27 d’octubre de 2017 no es va declarar la República i, tot i la declaració institucional, aquesta no es va fer efectiva, no va ser publicada al DOGC i tampoc es va implementar la Llei de transitorietat jurídica. D’aquesta manera, vau acceptar unilateralment, sense respectar la voluntat del poble, el continu desplegament de les mesures colpistes ambla imposició de l’article 155, encara vigent avui.

Com que gent amb sensibilitats tan diferents hem estat capaces d’ajuntar-nos i posar-nos d’acord tant per defensar el referèndum com la República, us exigim:

-L’aplicació de les lleis suspeses pel Tribunal Constitucional.

-La desobediència fefaent de l’article 155.

-El restabliment del govern legítim del poble de Catalunya.

-La materialització de la declaració d’independència amb la conseqüent publicació al DOGC i la implementació de la Llei de Transitorietat Jurídica i Fundacional de la República.

-L’obertura d’un Procés Constituent construït des de la base que contempli la diversitat del nostre poble.

-El reconeixement dels CDR com a subjectes polítics actius amb capacitat de materialitzar la República, com ja hem demostrat en garantir la celebració del referèndum i en aturar el país en les dues últimes vagues generals.

Cal fer-ho perquè, com a poble, si ho intentem, podem perdre; però, si no ho intentem, estem perduts. Com hem pogut comprovar per enèsima vegada, l’Estat espanyol vol el nostre poble submís i anul·lat, i no pararà fins aconseguir-ho. Després del cop d’Estat del 20-S no ens en queda ja cap dubte: els presos polítics, el govern exiliat, el professorat encausat, la repressió creixent dels CDR, els més de 700 alcaldes i alcaldesses imputades i la precarització estructural que pateix el poble català.

És per tot això que l’única solució possible és començar a escriure el nostre propi futur fent que l’1 d’octubre passi a la historia per l’aplicació dels seus resultats.

Nosaltres estem preparades, i vosaltres?

Comitès de Defensa de la República del Barcelonès, BCN, 19 de març del 2018

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s