Recursos per actuar i reaccionar contra els discursos i delictes d’odi

SOS Racisme i l’Institut de Drets Humans de Catalunya (IDHM) han editat el document ‘¿Es odio? Manual práctico para reconocer y actuar frente a discursos de odio’ que vol ser una eina pràctica per ampliar la informació que té la societat sobre aquests delictes, impulsar l’activisme contra l’odi i la discriminació a les xarxes presencials i virtuals, així com afavorir l’intercanvi d’idees, experiències i bones pràctiques que ajudin a construir disursos alternatius.

Segons l’estudi, només es denuncien el 20% dels casos que entrarien en la tipologia de delictes d’odi. Avisen que aquesta xifra és sols aproximada, donat que només surt a la llum una part molt petita perquè falten dades sobre el nombre real de delictes i discursos d’odi. El manual apunta també a les males pràctiques que acostumen a tenir lloc als mitjans de comunicació. Xifra que al voltant d’un 60% dels comentaris que es fan en informació relacionada amb la immigració són intolerants.

Click sobre la imatge per descarregar el document en format PDF

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s