Jugar la carta de les finances ètiques contra l’economia de casino on la banca sempre guanya

A diferència de la banca convencional, que té com a únic objectiu la maximització del benefici privat, les finances ètiques persegueixen dos objectius simultanis: ser rendibles econòmicament i alhora obtenir beneficis socials i ambientals finançant només activitats econòmiques amb un impacte social i ambiental positiu.

L’associació FETS.org, en col·laboració amb Crític, ha produït el següent vídeo per ajudar a desmuntar de forma didàctica alguns tòpics que encara avui frenen l’aposta per les finances ètiques entre persones decididament favorables a una altra economia alternativa, social i solidària. El document és una animació que recull de forma breu i gràfica el contingut d’un magnífic article de Jordi de Miguel amb el qual Crític obria fa un parell de mesos el bloc “Diners a contrallum“.

Complementàriament, al web bancaetica.cat s’hi responen les preguntes més freqüents sobre finances ètiques i s’informa del seu origen, objectius i principis que les inspiren. També s’hi  poden trobar enllaços a les entitats bancàries i no bancàries que operen a Catalunya.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s