Ni oblit ni perdó! #STOPBALESDEGOMA

En Roger va perdre la visió del seu ull dret el diumenge 1 d’octubre a causa de l’impacte d’una bala de goma disparada per un polícia nacional. Ell, com tanta gent aquell dia, estava defensant pacíficament les urnes del referèndum d’autodeterminació davant de l’escola Ramon Llull de Barcelona. Aquell tret va ressonar a les oïdes de tots els qui hi erem a les escoles, al barri, a la ciutat i al país en aquell moment exercint la mateixa resistència passiva contra l’acció violenta dels agents de la intolerància demòfoba enviats pel Gobierno de España.

Avui, 14 de novembre, en Roger ha trencat el seu silenci amb aquest vídeo de Metromuster i el Centre Iridia. Ho fa just el dia que es compleixen cinc anys que Esther Quintana va ser víctima d’un altre projectil disparat per un altre polícia -aquell mosso d’esquadra- al final d’una manifestació en el context d’una vaga general.

La valenta denúncia de l’Esther i de la xarxa de suport mutu que s’hi va implicar en el seu cas va aconseguir amb el temps depurar algunes responsabilitats polítiques però, sobretot, va assolir una fita històrica: el Parlament de Catalunya prohibí l’ús de bales de goma a partir del 30 d’abril de 2014. Així doncs, el Cuerpo Nacional de Policía i el delegat del govern de qui rebien ordres, Enric Millo, eren perfectament conscients d’estar fent servir armament il•legal en territori català. El seu ús i la seva decisió no era més que una altra expressió del llenguatge de dominació escollit per enviar un missatge al poble que pretenia autodeterminar-se.

També avui, David Bou publica a La Directa aquesta entrevista on Roger Español desitja “que es prohibeixin les bales de goma per tothom, no només pels Mossos d’Esquadra i a Catalunya

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s