[DIFUSIÓ] Rèquiem per al somni americà #NoamChomsky 

Molt interessant i recomanable documental emès a l’espai “60 minuts” del Canal33, dimecres 18 de gener de 2017.

Feu click a la imatge per veure el documental…

Aquest documental de gran format es basa en una sèrie d’entrevistes a fons amb el reconegut intel·lectual nord-americà Noam Chomsky, on aboca les seves idees sobre democràcia, poder, benestar social, igualtat, etcètera.

Partint del que ell anomena els “10 principis de concentració de la riquesa i el poder”, Chomsky fa un repàs exhaustiu de la societat nord-americana i la seva salut democràtica. Fa una anàlisi profunda dels principis que es troben a la base de la legislació i estudia com s’han aplicat i han evolucionat en diversos períodes de la societat moderna dels Estats Units.

Vint anys després de “Manufacturing consent” i deu després de “The Corporation”, el científic, lingüista, filòsof i professor dissecciona el desenvolupament més dramàtic del nostre temps: l’extraordinària consolidació de la riquesa i el poder en mans d’uns quants elegits.

Filmat durant cinc anys, Chomsky discerneix les polítiques dels Estats Units de l’últim mig segle i posa al descobert els principis que han portat a aquesta concentració sense precedents del capital privat arreu del món i la influència política que afavoreix una aristocràcia financera, marginant a la gran majoria de la societat.

“Rèquiem per al somni americà” és una mirada en perspectiva profundament personal i una reflexió sincera sobre la seva pròpia vida d’activisme polític i de participació democràtica, feta també amb certa recança. Franc, íntim, inoblidable, aquest és el discurs definitiu de Chomsky sobre la pèrdua de democràcia en el nostre temps. Diagnosi d’on som i cap a on anem. Síntesi de les idees i percepcions del que és considerat l’intel·lectual viu més influent.

Dirigit per Peter Hutchison, Kelly Nyks i Jared P. Scott / Una producció de PF Pictures

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s