JxSí i PP volen presentar esmenes a la totalitat de la ILP educativa perquè no sigui debatuda al Parlament

image

El mes de juliol de l’any passat la Comissió Promotora d’una Iniciativa Legislativa Popular per un nou sistema públic d’educació a Catalunya va lliurar al Parlament més de 95.000 signatures que hi donaven suport. Des d’aleshores, pràcticament tot un any, amb procés electoral pel mig, esperant que la cambra legislativa iniciés els tràmits corresponents per programar el seu debat. Aquest dia ha arribat. El proper dimecres 18 de maig, el ple del Parlament farà el debat de la totalitat a la ILP del Sistema Educatiu.

El primer pas serà que s’aprovi la possibilitat de parlar-ne amb profunditat i detall, però pel què sembla, una part dels diputats i diputades volen impedir-la aquesta possibilitat. JuntsxSí i el PP ja han anunciat que presentaran esmenes a la totalitat. Així, difícilment podrà prosperar el recorregut parlamentari d’un nou marc legal que ha estat debatut per la comunitat educativa del país i avalat per prop de cent mil firmes.

image

Negar el debat en seu parlamentària sobre l’educació no és propi d’un Parlament que pretén engegar un procés constituent. Cal fer força per defensar un nou model d’educació pública, que garanteixi la gratuïtat des del 0-3 fins a la Universitat, que posi fi a la doble xarxa educativa i que millori la democràcia als centres.

La Comisió Promotora convoca dimecres 18 de maig una roda de premsa a les 11:00h i una concentració a les 15:00 h a les portes del Parlament.

image

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s