Desarmo els meus impostos amb l’objecció fiscal a la despesa militar

Com cada any per aquestes dates, comença la campanya fiscal de declaració d’IRPF. Moment de recordar i difondre el treball de conscienciació de les entitats que promouen el desarmament i la cultura de pau, tot proposant un acte de desobediència civil activa contra les despeses militars de l’Estat mitjançant l’objecció fiscal.

image

Consisteix en la negació a col·laborar en la preparació de les guerres i en el manteniment de l’estructura militar del país. Bàsicament, es tracta de separar una part de l’impost sobre la renda, la part que correspondria a la despesa militar i desviar-la cap a un projecte social o solidari.

És important subratllar que no hi ha en l’objector una voluntat d’elusió fiscal. Això és així perquè fa una declaració completa de renda, tot i que en la seva liquidació fa constar que la part proporcional que els Pressupostos Generals de l’Estat destinen a l’exèrcit, l’objector els ingressa en una entitat civil que promou el desarmament i la cultura de pau. Tot des del convenciment que els conflictes no s’han de resoldre per mitjans violents ni escalades bèl·liques i que la negociació és l’únic mitjà per aconseguir la seva superació pacífica.

A més a més, aquesta concepció militarista de l’Estat requereix una desorbitada despesa pública (recursos humans, infraestructures, investigació o recerca militar), que millor caldria destinar a despeses socials. Quan un govern eixampla el pressupost de “defensa” està aprimant la partida econòmica per garantir precisament la defensa real dels ciutadans pel que fa al seu dret a la salut, a l’educació, a l’accés a la cultura i de relació amb el medi ambient.

En aquest enllaç es pot descarregar un breu PDF amb la guia ràpida per practicar l’objecció fiscal a la despesa militar que ofereix el SIOF (Servei d’Informació d’Objecció Fiscal). I en aquest web d’objecciofiscal.org es pot accedir als models d’instància, documentació i materials per afegir-se a la campanya d’enguany…

…desarma els teus impostos!!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s