La llarga llista d’emmudits i engabiats pels governs d’Artur Mas

Preguntat per les converses entre Junts pel Sí i la CUP, Artur Mas ha respost davant la insistència dels periodistes amb un lacònic “muts i a la gàbia”. Ha subratllat el seu silenci autoimposat ajudant-se d’una dosi generosa de gestualitat, tancant la boca amb els dits com si es tractés d’una cremallera. I ha repetit: “Sabeu què vol dir, oi? Muts… i a la gàbia!”

A molts, només sentir aquesta expressió se’ns ha encès una alarma de la memòria que immediatament ens ha transportat a febrer de 2012, quan el grup de suport als nou activistes encausats per accions contra el Pla Caufec va engegar la campanya Ni muts ni a la gàbia per denunciar la criminalització de la protesta d’aquells veïns que lluitaven contra un episodi d’especulació urbanística a Esplugues de Llobregat i per oposar-se al seu empresonament.

image

Seguidament, un regitzell d’altres alarmes semblants s’ha desencadenat sense aturador en la memòria de tants i tantes activistes de moviments socials que no podem oblidar fàcilment la doctrina implacable dels últims governs Mas. Moltes retines retenen la imatge dels seus consellers Puig i Espadaler decidits i entregats a la tasca de silenciar, reprimir i criminalitzar l’exercici de la protesta social i política …Encausades del #15Mlliure, detinguts i empresonats de vagues generals, el cas 4F, desnonaments amb violència, Can Vies, Ester Quintana, #TanquemElsCIEs…

Sí, senyor Mas, sabem perfectament què vol dir muts i a la gàbia! Potser ara és l’hora que vostè sàpiga que emmudir i engabiar ciutadans no és Molt Honorable!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s