20D, unes eleccions a Espanya o una “disquisición que no lleva a parte alguna” a Catalunya?

Mariano Rajoy ha anunciat finalment la data de les eleccions generals al Regne d’Espanya. Del 20D no hem sabut per les cròniques parlamentàries. Ha fet l’anunci fidel al seu estil “plasma”, durant una entrevista concedida a una televisió privada. Un detall que no és menor.

Encara resulta menys menor la coincidència de la notícia, llargament esperada, amb el dia en què el PP ha culminat l’apocalipsi zombi del TC. Allò que ja feia temps que era un cadàver als llimbs de la democràcia ha estat definitivament executat, en aquest cas sí, en seu parlamentària.

De nou el Congrés espanyol ha passat el ribot d’una majoria absoluta. Una majoria absoluta que no està de més recordar-los que està forjada amb poc més del 30% dels vots a les eleccions generals de 2012. Si l’absència de llei electoral a Catalunya converteix els lleidatans en gegants en relació als barcelonins, l’espanyola els redueix a liliputienses comparats amb les dimensions dels votants d’Àvila enfront als de Madrid!

image

A partir d’aquí, tenim 79 dies d’autèntica orgia per als amants de l’hermenèutica electoral. El republicanisme independentista català a dreta i esquerra es debatrà entre dues opcions: la “Via Claver” (promoure l’abstenció) o la confecció d’una llista unitària del tall “JxS” per visualitzar a la Carrera de San Jerónimo la cursa imparable cap a la República Catalana.

Però realment,  per a l’independentisme el 20D ha d’anar de fer-se visible a Espanya? No fóra més oportú fer-se invisible? Si amb el resultat ben calent del 27S parlem de desconnexió, no tenim una fantàstica oportunitat de començar a desendollar-nos definitivament el 20D? Però no abstenir-nos per evidenciar el forat que se’ls ha obert al nordest de la pell de brau. No votar allí perquè ho acabem de fer aquí i és aquí on volem decidir la nostra governança. Per autoafirmació.

Potser en un regne la reina ha de tenir cura de ser i semblar ser la mateixa cosa. En la ruptura republicana farem bé de concentrar-nos senzillament en ser…

…volem ser per caminar. Caminar per poder ser!!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s